inimi


în surdină – Unsafe Heaven

Nu mai știa să iubească. Știuse, cândva. Apoi s-au întâmplat atât de multe, încât s-au așezat strat peste strat toate zilele din viața sa, cu bune, cu rele, cu soare și ploi, mai ales cu ploi. Uitase cum să fie omul de la început. Uitase că fusese unul. Acum era doar o bucată de moloz care prinsese picioare. Părea că mișcă, părea că execută toate comenzile date de minte, părea chiar genul supraviețuitor, acela pe care viața nu-l omoară, ci îl face mai puternic.

Avea inima peticită. Zgribulită într-un colț de suflet, tremurând de durere și rămasă fără lacrimi. Iar de acolo din întunericul ei nu putea vedea prea departe. Nici cu oamenii nu știa ce să facă. Veneau în apropierea sa, îi vorbeau, dar nu îi putea înțelege. Îi lăsa să plece, să se ducă în lumea lor și ea rămânea acolo, în locul pustiu și dureros, acolo unde știa deja cum îi este.

Până într-o zi. O zi care, poate, va veni. A auzit de ea, dar nu știe cum o va recunoaște. Poate că va trece pur și simplu pe lângă ea. Sau poate, totuși, nu. Poate că va putea îndepărta plasturii, va putea ieși la Soare să-și vindece toate rănile.

∼∼∼

Prea multe vieți și prea mulți ani se pierd. Dacă am înmulți toate sufletele rupte cu toate orele lor de plâns, oare de câte milenii am face rost? Apoi, oare ce am face cu ele?

∼∼∼

Dar, cumva, durerea are propriul său confort.

∼∼∼

Sunt oameni care cad unul într-altul dintr-o împiedicătură și rămân așa o viață întreagă, în loc să-și vadă de drumuri. Sunt oameni care se găsesc și devin basme trăind frumos ce le-a fost scris dinainte de începutul Timpurilor. Sunt oameni care și-au dat întâlnire de peste secole, apoi se opresc înainte să înceapă – lăsând povestea pentru un îndepărtat altă dată. Și fiecare dintre ei poartă în piept o inimă. Și în inimă, un suflet.

Sunt inimi care râd la Soare, oricare le-ar fi povestea de acum. Și sunt inimi care se ascund într-un colț întunecat, unde nicio vorbă nu pătrunde.

Și n-o să știi ce inimi bat în oamenii aceștia. Nu-s reguli fixe, nici logice, nici definitive.

12-oct-2018

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.