iluzii de mătase. 9.


capitolul precedent

Îmi făceam degeaba griji pentru Ana. Incredibilul meu i-a aranjat un post în firma lui. Nu știu dacă a făcut-o pentru ea sau mai degrabă pentru el, știind că este de încredere, poate că a vrut să se asigure că are un ochi vigilent în plus în companie în perioada cât lipsește.

Și la facultate a discutat deja, iar ei caută un înlocuitor pentru cursurile pe care le susțineam eu.

E un sentiment frustrant să-i vezi câți știau ce se întâmplă, și să nu sufle o vorbă. Pe de altă parte, îi admir și le mulțumesc că au reușit să o facă.

Deja mă simt vizitator în oraș. Privesc altfel clădirile. Aerul are un alt miros. Văd detaliile pe lângă care treceam nepăsătoare.

Lui Adam nu i-am spus încă. Îi voi spune în ultima zi. Am încredere că se va descurca, așa cum m-a găsit și pe mine, va găsi și pe altcineva. Nu cred că a sesizat că e ceva schimbat la mine sau că Ana e și ea agitată. El continuă să vină cu lalele colorate, nu știu cum reușește să găsească buchete atât de asemănătoare, precis e o florărie specializată exact în așa ceva. Iar dacă Adam știe cumva ce se întâmplă, dar nu zice, înseamnă că lumea lui e reală. Iar dacă lumea lui e reală, ceva îmi scapă, întrucât acolo lucrurile merg în direcția în care îți dorești, iar eu nu mi-am dorit această vacanță lungă.

Sesizez ironia sorții când primesc detaliile despre prima vilă în care vom locui. În loc de poze, ne-au trimis niște schițe făcute cu cerneală neagră. Interesantă abordarea aleasă de agenție. Pentru mine, mai mult decât pentru alții, are o notă aparte, știind cum “arată” lumea lui Adam.

Sunt atât de prinsă cu toate lucrurile care trebuie făcute rapid acum, încât nici nu am timp să mă mai gândesc dacă este bine ceea ce facem sau dacă chiar îmi doresc asta. Ceea ce e de folos, odată ce am pornit pe acest drum. Mai bine să nu stau pe gânduri, să nu analizez, ci doar să mă bucur de ceea ce se întâmplă.

~ continuarea: partea întâi. 10 ~

 

© Iustina Dorobanțu, februarie 2018

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.