cuvinte care vindecă


acum ceva timp, am înţeles că nu mi-e frică de cuvinte. le aştern unul după altul şi de cele mai multe ori curg în viteză. de atâtea ori peste limita admisă, multe rămân suspendate între gânduri. când se opresc, o fac doar pentru a porni în forţă mai târziu. nu mi-e frică de cuvinte; îmi sunt alături, mă însoţesc şi deseori mă cunosc mai bine ca oricine. îmi oferă alinare, confort, speranță, putere, vise, îmi completează goluri lăsate de oameni, umplu locuri în care nu am ajuns niciodată şi îmi mângâie gândurile.

văd însă că timpul fuge mai repede decât mine. mă pierd de mult prea multe ori între acţiuni care vizează doar îndeplinirea obligațiilor şi asigurarea zilelor de mâine, poimâine şi un întreg termen mediu. sacrific cuvintele pe altarul siguranței şi asta doare rău, adânc în piept, acolo unde stau cuibărite toate simţirile mele.

nu mi-e frică de cuvinte. mi-e frică de fiare înfometate, de neoameni, de nesabănuiţă, de prostie, de invidie, de decizii pripite.

şi pentru că viaţa e numai una, pentru că certitudinile sunt doar cele pe care singuri le creăm, pentru că sufletul meu are nevoie de hrană, pentru toate astea şi pentru multe alte motive, dar în primul rând pentru mine, nu voi mai neglija cuvintele. le voi alinta, le voi juca, le voi topi, le voi lipi, voi face jonglerii, le voi arunca în aer şi le voi prinde sau le voi lăsa sa să cadă, pur şi simplu. pe ici, pe colo, pe oriunde voi simţi că e momentul să o fac, pentru că aşa eu voi putea fi eu însămi, aşa voi fi liberă şi tot ceea ce este acum greu va trece mai uşor. pentru că a face ceea ce îţi place e medicament pentru rănile adânci lăsate de ceea ce faci (poate chiar foarte bine) dar nu îţi place. pentru că fără pasiune, munca pe care o faci e doar o formă de slavagism sau prostituţie. iar eu cred în vise îndeplinite, în viaţă ca şi cumul a unor clipe pline, în fericirea simplă şi curată.

image

‘There is Love in you’ – Christian Schloe

 

actualizare, pe seară: 

şi parcurgând la ceas de seară câteva bloguri dragi mie, am văzut că în cele de mai sus am răspuns, în felul meu, la întrebarea „de ce scriu?”. alte răspunsuri au fost date în tabel la psi. şi mă adaug şi eu, pentru prima dată şi pentru că aşa simt să fac astăzi şi acum. salutare, psi, şi scuze dacă am dat cumva buzna 🙂

19 gânduri despre „cuvinte care vindecă

 1. în primul rând bun venit spun şi eu. în al doilea rând, te voi ruga să ne spui cum ne-ai găsit şi… de asemenea, cred că un ochi aruncat peste reguli te va lămuri de ce lunea, postările noastre au acelaşi titlu: astăzi “de ce scriu”

  Apreciază

  • Bună, de găsit v-am găsit de mai bine de jumătate de an, dar referindu-mă strict la ieri seară, mi-a atras atenţia articolul Soniei. Când mai revin, promit că voi respecta regulile, dar de această dată am profitat de curajul unei clipe, de impulsul de a mă înscrie. Altfel, aş fi renunţat, aşa cum am făcut de multe alte ori şi nu ar fi existat acest început…

   Apreciază

 2. Cuvintele tale adaugă un mare plus celor pe care le-am citit deja azi. Cu un strop de mister, cu albastrul din tine şi cu ideea cuvintelor ce scot frumosul la iveală scrierea ta e de departe una complexă. Mulţumesc!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.