iluzii de mătase. 8.


capitolul precedent

Micul dejun mă așteaptă, cum altfel, pregătit de incredibilul meu. Am glumit de atâtea ori spunându-i incredibil, încât a ajuns mai incredibil decât mi-aș fi putut vreodată imagina.

Sunt tăcută și mă lasă în tăcerea mea. Apreciez asta. Îl îmbrățișez și dispar. Caut prin sertare o agendă pe care o păstram “pentru ceva special”. Cred că a venit momentul să scriu în ea. O împart în trei secțiuni: organizare, jurnal și… proverbe.

Încep cu organizarea:

  • ce punem în bagaj
  • ce împachetăm și ce depozităm
  • ce dăm
  • mutare clienți

Nu pot lăsa lucrurile vraiște, trebuie să mă asigur că are cine să îmi primească clienții și să las câteva detalii despre ei. Apoi să văd ce pot să fac pentru Ana. Și să împart bine lucrurile din casă, astfel încât la întoarcere să știm ce și pe unde găsim.

În jurnal o să notez chiar de astăzi. Câteva gânduri care să îmi urmărească traseul din acest an, suișuri și coborâșuri, îndoială și încredere, pe rând.

Iar în proverbe o să colectez cele mai importante vorbe care definesc viețile oamenilor din fiecare țară în care vom sta. Mă aștept ca la final să găsesc ceva interesant, mai degrabă un tipar comun, decât lipsa acestuia, dar și identitatea și puterea fiecărei societăți în parte.

Să înceapă acțiunea “împachetarea”. Incredibilul meu s-a ocupat din timp, chiar azi ne vor fi livrate cutiile.

Îmi trec prin mână o mulțime de amintiri. Casa se golește puțin câte puțin. Dispar lustrele, CD-urile, boxele, seturile de farfurii și pe rând toate cele din casă. La finalul a două zile de împachetat continuu sunt mulțumită de rezultat. Fără covoare și cu mobila deja împuținată, ecoul reîncepe să se audă, așa cum era la început, când abia ne mutasem. Locul seamă mai mult cu o schiță făcută cu creionul decât cu o casă primitoare, așa cum ne-a fost în ultimii ani. Bună ziua, nostalgie! Bună ziua și mie.

~ continuarea: partea întâi. 9 ~

 

© Iustina Dorobanțu, februarie 2018

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.