și dacă? |v.77|


Și dacă ziua nu o repeți de câte ori vrei tu, pentru că jocul are alte reguli?

Dacă ziua o repeți, de atâtea nenumărate ori, de câte ori e nevoie pentru ca să îți iasă mai bine, și mai bine? Dar nu este decizia ta când treci la următoarea.

Ai mai fi avut atât de puțin de corectat… și încă puțin de învățat. Încă o dimineață de 14 septembrie, atât îți mai doreai. Sau poate două. Atât. Dar nu a mai venit. Astăzi a venit ziua de 15, cu alte provocări.

Precum au fost atâtea zeci înainte, doar una mai voiai. Dar Păpușarul nu a mai dat înapoi ceasul.

Păpușarul are regulile lui. Uneori pleacă urechea și-ți ascultă ruga. Alteori te pune la încercare. Să înveți să accepți lucrurile așa cum sunt, fără să încerci în infinite rânduri să le schimbi. Să înveți să plângi din dragoste. Să înveți să râzi fără oprire. Să înveți să cazi. Să înveți să te iubești așa cum ești.

Pentru că așa cum ești, ești cea mai bună și mai frumoasă versiune a ta. Dezbracă straturile de haine ponosite de neîncredere și dubii. Fii tu. Și atunci când vei fi tu, vei cunoaște infinitatea zilelor bune, precum și bucuria unei singure zile trăite pentru fiecare dată din calendar. 

 

© Iustina Dorobanțu, septembrie 2017

Și cum oricărei idei îi stă bine să fie însoțită de ceva bun care să danseze cu liniștea, vă las pe mâini bune în următoarele minute. Click și până la capăt.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.