e bine când poți face un bine


că nu ne naştem egali, asta e clar. o ştim şi, fie că ne place sau nu, o acceptăm și învățăm să trăim cu asta. dar asta nu e vreo discuţie de purtat în acest loc pe care l-am dedicat strict vorbelor și imaginației.

cu toate acestea, există ceva ce merită spus. lupta pentru micşorarea diferenţelor care ne despart, încurajarea cititului şi susţinerea celor care îşi doresc ceva mai bun în viaţă. ei, copii fiind, poate că nici nu realizează încotro se îndreaptă, ci o fac la nivel intuitiv.

cititul dezvoltă mintea, înţelegerea, bunul simţ, măsura lucrurilor. cititul se întâmplă în timp real, nu contra cronometru. cititul lasă timp de gândit, nu dă mură-n gură. cititul dezvoltă imaginaţia şi forţa creativă a individului, nu vizează doar stimularea simţurilor de percepţie.

eu nu am citit cât ar fi trebuit, copil fiind, şi nu am dezvoltat suficient de bine acest obicei nici ca adult. cel puțin așa consider eu, prin comparație cu cunoscuții mei și am un oarecare sentiment de rușine când recunosc că anumite cărți nu au făcut parte din lectura mea. de aceea, consider că un astfel de demers, cum este Semn spre carte, trebuie susţinut. nu sunteţi mulţi cei care ajungeţi aici, şi statistic vorbind cel mult o cincime dintre vizitatorii curenţi vor parcurge acest text până pe 15 mai. dar pe voi cei care aţi ajuns să citiţi aceste rânduri, vă rog să mai daţi sfoară-n ţară, să reamintiţi. ştiu că unii o faceţi deja. votul dat în Țara lui Andrei poate fi un suport financiar necesar acestei acțiuni.

eu cred că acest proiect vizează pe termen lung calitatea unei naţii. nu vă rezumaţi la a privi doar din perspectiva bucuriei unui copil sau a şansei sale. nu este şansa acelui copil, este şansa noastră ca popor să ne ridicăm oamenii, să îi creştem frumos, să le deschidem mintea. promovarea nulităţilor nu va dispărea de la o zi la alta (că doar are atâtea beneficii comerciale şi politice), aşadar lupta este de lungă durată şi are nevoie de susţinere morală şi financiară, de perseverență, de încredere, de convergenţă a eforturilor și nu în ultimul rând de notorietate.

5 gânduri despre „e bine când poți face un bine

  1. Niciodata nu este prea tarziu sa citesti. Este insa important sa incepi sa citesti cat mai devreme. Nu sa buchisesti, ci sa citesti continuu. Pentru asta ai nevoie de carti si cand parintii nu au bani sa ti le cumpere, este minunat cand alti oameni ti le daruiesc. De aceea este atat de important proiectul Semn Spre Carte. Mai multe carti, mai multi copii pentru care lumea devine din ce in ce mai mare. Multumesc pentru sustinerea acestui proiect!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.