și dacă? |v.58|


Și dacă am avea un trai nomad? Cu toții, mereu și peste tot.

Dacă nu am avea un loc al nostru, niciunul? Dacă nu ne-am lega cu nimic? Dacă am schimba casa des? Dacă am schimba oamenii cu care ne înconjurăm? Dacă am face toate astea o dată la câteva luni și nu am reveni niciodată acolo unde am fost cândva?

Oare ce am putea scoate mai bun din toate acestea? Și cum am putea aduce acel „mai bun” în ceea ce suntem și ceea ce facem acum?

 

© Iustina Dorobanțu, iulie 2017

3 gânduri despre „și dacă? |v.58|

 1. Foarte interesantă ipoteza ta!
  Cred că cel mai important lucru ce l-am aduce cu noi ar fi cunoașterea, schimbul permanent de impresii și idei cu oameni mereu diferiți, într-un continuum spațiu-timp. Și cred că acest lucru îl putem face, măcar până la un punct, și în existența noastră stabilă, „legați de pământ”, dacă avem suficientă dorință de cunoaștere și deschidere către nou, către schimbare.

  Apreciat de 1 persoană

   • O astfel de schimbare permanentă de oameni și locuri aduce cu sine și o mai mare cunoaștere, dar poate și o mai mare volatilitate a relațiilor interumane, căci nu vei reuși să ții legătura permanentă cu toți cei pe care i-ai cunoscut de-a lungul vremii.

    Pe de altă parte, tocmai schimbarea aceasta frecventă aduce un plus, prin faptul că opiniile vor fi multe si diverse, iar prin compararea și aprecierea lor justă se va ajunge la o mai mare acuratețe în a aprecia anumite elemente ale vieții. Exact cum spuneai mai sus, vorbim ca să înțelegem mai mult și mai bine decât individual.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.