și dacă? |v.45|


Și dacă aș urca pe un munte iar acolo sus, ridicând mâna, aș putea atinge cerul cu palma? 

Mi-aș plimba degetele printre stele. M-aș juca dar nu le-aș muta din loc. Aș inspira adânc. Odată cu aerul proaspăt, aș primi toate răspunsurile după care am alergat atâta timp.

Acolo sus aș ști că am totul. Tot ce mi-am dorit vreodată și mai mult decât atât.

Aș spune că am ajuns, în sfârșit, acolo unde îmi doream. Și cred că aș înțelege imediat că nu este nici pe departe finalul drumului.

Dar cine sau ce aș fi? Oare. Poate un sau o ceva ce nici nu pot defini?

Sau poate am fost deja acolo, cu ani de zile în urmă, pe muntele unde atingi Cerul, de unde poți îmbrățișa tot Pământul. Fără a fi un cine sau ce, altceva decât sunt. Ci pur și simplu eu. 

Până atunci când mă voi reîntoarce acolo, mă îmbăt cu auriu de apus. Imposibil de imortalizat. Doar în suflet știu ce a ajuns pe retină. Și pentru asta nu există cuvinte. Încă. Doar gânduri. Beatitudine codată în particule de informație. Asta aș putea transmite, dacă aș știi exact cum să o fac și dacă ai știi cum să o primești.

14-iul-2017 - Edited

 

© Iustina Dorobanțu, iulie 2017

6 gânduri despre „și dacă? |v.45|

  1. Răsăriturile și apusurile nu pot fi surprinse niciodată fotografic așa cum o face ochiul sau sufletul, mai ales sufletul, căci el face diferența între frumos si sublim.
    Poate de aceea nici drumul pe cel mai înalt munte, cu atingerea si jocul mâinilor printre stele, nu se poate descrie în cuvinte, căci acolo este doar rolul și rostul sufletului, cel ce „lucrează” doar cu imagini și simțiri, niciodată în cuvinte.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.