porțile……


[episodul anterior] sau [unu – aici este începutul poveștii].

pașii l-au purtat acasă. își dorea să se odihnească. iar cercetările sale pot să mai aștepte. în fond, deși nu isi amintește prea multe despre el, s-a descurcat o zi întreagă. va reuși să mai parcurgă încă una. și o va face mai ușor odihnit.

se răsucea de pe o parte pe alta, ofta, scotea sunete chinuite de durere și spaimă. denis căzuse într-un somn agitat. părea să fie în genul acela de coșmar în care înțelegi că ești prins, dar nu te poți trezi pentru a scăpa.

avea să vadă de dimineață că senzorul de mișcare declanșase camera de nenumarate ori în timpul nopții, într-atât de mult se foise. își aducea aminte ziua de ieri și i se părea ciudat cât de confuz fusese. se comportase ca un nebun care nu știa de el. iar acum, deși dormise mai bine de zece ore, se simțea obosit și urmărit de complicatele vise de peste noapte. de parcă ar fi trăit mai multe filme, în toate el fiind eroul principal, visele l-au purtat prin multe orașe ale lumii. pe unele le vizitase, pe altele nu, dar i se păreau la fel de cunoscute și familiare străzile lor, deopotrivă. într-o singură noapte fusese bogat, sărac, premiant, golan, bun, darnic, meschin…

puse mâna pe telefon și sună la birou. anunță că își ia liber. azi, poate și mâine. să nu i se replanifice întâlnirile prea curând.

dădu drumul tare la muzică și ieși pe terasa din spate. iar de acolo, se aruncă direct în piscină. o zi de nefăcut nimic.

ziua se scurse câte puțin până ce soarele lăsase în urmă apusul, apoi noaptea. denis se întinse în pat cu zâmbetul pe buze, mulțumit de ziua ce trecuse.

~ va urma ~

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.