alerg îndărăt


alerg de un timp. alerg cu toată puterea, alerg și-mi este răsuflarea grea. îmi știu pașii înaintând, îmi văd tălpile ajungând rând pe rând una în fața celeilalte, alerg de parcă aș urca un munte prea abrupt. alerg ca-n vis, cu gleznele de plumb. îmi simt genunchii mult prea îndoiți, trăgând să se apropie de pământ, dar încă mă ascultă. încă un pas, încă unul, încă unul. le cer, le poruncesc, ajung să-i implor să nu cedeze, nu acum. încă un pas. știu că-i vis, știu că e alergarea mea de vis. dar nici gând să renunț la mine. n-am s-o fac nici de știu că în curând mă voi trezi. voi alerga, nu-i voi lăsa să mă ajungă din urmă.

alerg îndărăt. picioarele mă trădează, înaintează mai greu decât se rotește Pământul sub mine. și cu fiecare pas înapoi sunt mai aproape motivul fugii mele.

în mod normal, e momentul în care îmi strig că trebuie să ies din vis. dar pentru prima dată în viața mea știu ce am de făcut. lipită de zidul casei apărute în mod inexplicabil și binecuvântat în fața mea, îmi țin respirația. să nu deranjez tăcerea lumii. să o las neclintită, ca și cum n-aș fi. ei trec pe lângă mine, la centimetri distanță, confuzi și neștiind încotro s-o ia.  se opresc și se sfătuiesc. eu respir rar, cât pot de rar, potolindu-mi inima, nu cumva să i se audă bătăile. și-ajung să fiu calm, să fiu tăcere, să fiu invizibil. ajung să fiu mai ușoară decât aerul, de-o imperceptibilitate dincolo de înțeles și admisibil. constat cu un surâs ușor cum am căpătat putere asupra visului, cum am un cuvânt de spus cu privire la personajul meu. nu departe se conturează o terasă cu mese albe, cu modele întortocheate de metal. parcă mă cheamă la o cafea, la așezare și o vorbă. îmi aleg o masă îndepărtată de lume, mă așez și petrec noaptea până spre zori, ascultând glasurile învecinate prinse în conversații. îmi savurez trucul, cine știe cât timp va trece până când îl voi putea replica.

 

© Iustina Dorobanțu, noiembrie 2017

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.