și dacă? |v.51|


Și dacă ai avea viziunea moștenirii pe care o lași, cum te-ai schimba?

Ai știi că într-o zi o să găsești în cutia poștală detaliile exacte, trimise din viitor către tine, în semn de mulțumire și apreciere. Vei deschide plicul și vei ști, pentru că vei vedea exact  ce rămas în urmă ta, vei înțelege, vei citi cu atenție, vei citi printre rânduri, le vei asculta părerile și vei simți bucuria lor. Vei ști că nu a fost în zadar. Și mai ales vei afla ce nu a fost în zadar și vei înțelege și la ce să renunți.

Vei căpăta mai multă putere. Vei avea convingerea drumului tău. Vei avea mulțumirea și mai mare a lucrului bine făcut. Vei avea siguranța reușitei tale. Vei avea dorința de a face mai mult și mai bine.

Dar din punctul ăsta începi să dărâmi totul.

Faci lucrurile altfel, mai bine, mai frumos, mai practic, mai cu suflet, mai mult din tot ce ai tu mai bun. Dar nu faci doar tu asta. Toți vecinii tăi o fac. Și ei au primit plicul.

Entuziasmul este mare și schimbați în bine viitorul. Doar că în noul viitor, pornit cu atâta suflet, cu hotărâre și bucurie, nimeni nu a mai stat să inventeze aparatul pentru trimiterea mesajelor în trecut. Pentru că nu mai era nevoie. Totul este deja pe un făgaș mai bun.

Dar acesta este fix șarpele care își mănâncă propria coadă și puțin câte puțin se înfruptă din ce în ce mai mult din el însuși. Fără mesaje, generația ce ți-a urmat a început să lase lucrurile în voia sorții și să nu mai facă nimic nou.

Valuri. Valul generației tale, valul următoarei, valul celei ce i-a urmat.

În tot timpul aceasta, câtva timp mai târziu, milioane de indivizi trăiesc în buclă, prinși în banda lui Möbius, repetând la infinitiv două versiuni ale propriului timp, inventând și uitând sistematic mesajele pentru străbuni.

 

© Iustina Dorobanțu, iulie 2017

P.S. ieri am pus și-apoi am șters. am zis c-o fi, poate, o știre falsă. azi repun. drum bun.

 

9 gânduri despre „și dacă? |v.51|

  1. Din păcate sau din fericire, banda lui Miobius nu are decât o singură față, așa că nu vor fi două versiuni ale timpului tău, ci una singură, plimbată pe cele două bucle îmbinate ale benzii. Nu vor exista decât două generații legate între ele, două câte două, care vor merge cumva în paralel, dar în perfectă continuare a timpului tău cu cel al generației precedente, sau poate cu cel al generației viitoare. Oare vom ști cu care generație ne vom uni timpul?

    Și mai am o oîntrebare, pusă mie însumi: oare, știind ce anume voi lăsa mostenire, nu cumva pot ajunge la o plafonare? Poate cea a dorințelor? Nu cumva ajung autosuficient?

    Apreciat de 1 persoană

    • Nu mă zăpăci! 😀 Da, e o față, dar ține loc de două fețe. Tocmai ce am luat o panglică să verific 🙂
      Deci și are o singură față, și are două care sunt una :).

      Ba da, există riscul de autosuficiență. Cam asta am vrut să transmit și eu, în una din variante autosuficiența ducea la cădere.

      Apreciat de 1 persoană

      • Aș putea încerca să te zăpăcesc mai mult de atât, rugându-te să tai această bandă întâi după o linie mediană, paralelă cu marginile benzii, mai apoi rugându-te să decupezi o altă banda, bupă două linii paralele cu marginile benzii (eventual echidistante). Prima și a doua secționare îți vor da rezultater incredibile, total diferite și parcă de nedemonstrat, deși totul este real. Merită să faci aceste două experiențe, care te vor introduce în cu totul altă lume. Oare se introduce o nouă dimensiune în ecuație?

        Despre „decăderea imperiului” nu vreau să mă mai exprim, căci nu asta ne dorim, ci înălțarea întru spiritualitate, dar având în atenție și posibilele praguri.

        Apreciat de 1 persoană

      • Mă bucur dacă ți-am putut declnșa creativitatea.

        Mie îmi place simetria… asimetrică obținută. Normal, se poate merge mai departe cu decupajele, introducând o nouă linie mediană, astfel încât să avem trei paralele… etc.

        Abia aștept să văd ce va izvorâ din acest joc al benzii minune.

        Apreciat de 1 persoană

      • 🙂
        Pentru o bună marinare, contează ingredientele, timpul, dar si temperatura de procesare. Uneori se face la rece, alteori este mult mai propice procesarea „la cald”.

        Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.