și dacă? |v.30|


Și dacă ai fi… o insulă? Un alt de reprezentare a ființei, un alt fel față de tot ceea ce ești acum. 

Nu un continent, nu te-aș împovăra. Și nici eu nu aș merge atât de departe. Dar o insulă… una mică, frumoasă, cu plajă fină, cu copaci înalți și umbroși, cu un munte înalt, ce domină peisajul și cu oceanul verde smarald ce o înconjoară. Pentru muzica locului, păsări colorate. Pentru hrană, fructe zemoase și incredibil de gustoase.

Gândește-te… ai fi o insulă. Ai fi un întreg ecosistem. Ai fi viața fiecărei făpturi ce trăiește cu tine și ai simți mângâierea fiecărui pas, ai cunoaște cele mai intime detalii ale fiecărui vis din noapte sau zi, ai fi suport pentru viață, ai fi blândețea odihnei cele din urmă. Ai fi apa curgătoare necesară buzelor însetate, ai fi iarba pe care se întind făpturi transparente să se iubească, ai fi foșnetul ce acoperă durerea lacrimilor celor ce pierd, ai fi piatra rece care se încinge sub Soare, ai ochii ce văd corăbii trecând.

Ai fi ceea ce toți, deopotrivă făpturi mișcătoare sau cu rădăcini, iau de bun, de normal, de cuvenit. Nu ar ști că și tu ai o inimă care bate, un dor care suspină, un vis care stă să dea în clocot. Și n-ai putea, nu vei putea niciodată să le spui toate acestea. Căi ai găsi, dar te-ai legat sub jurământ să taci…

Dacă ai fi o insulă, dacă ai fi doar iubire de dat, cum i-ai ocroti? Cum i-ai mângâia, cum le-ai da speranță? Cum i-ai învăța să fie împreună unii cu alții, să se susțină la fiecare pas? Cum ai putea fi Cel ce are grijă, acționând doar prin ei? Cum i-ai face să fie tot ce au nevoie, unii pentru alții?

Valuri se sparg, la mal. Câteva pietre udate, câteva pietre ce dau să se usuce sub soare. În peștera ascunsă ai dat drumul la licurici subacvatici. În afara ei, tu ești Insulă, ești trăire, dar nimeni nu știe. Și ai grijă de cei ce nu știu.

 

© Iustina Dorobanțu, iunie 2017

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.