și dacă? |v.28|


Și dacă te-ai (putea) simți fără vină, ce oare ai visa?

cât timp mai rămânem cu inima printre stelele de ieri, să coborâm un timp cu picioarele pe Pământ… și undeva între imaginație și realitate, să găsim o punte, pentru a avea tot ce e mai bun din ambele.

Alegerile – acele dificile încercări care ne pot chinui mult timp, din clipa în care apar, până după ce decizia a fost pusă în aplicare.

Alegerile – acele opțiuni cu care ne confruntăm pe atâtea planuri. Alegeri pe care le facem, fie că ne menținem cursul sau îl schimbăm radical… că e vorba de pregătirea din școală, de alegerea unui serviciu, de o poveste de dragoste, de un loc, de sănătate….

A păstra cursul, tot o alegere este. Alegerea nu înseamnă mereu schimbare. Alegerea este o decizie. Alegerea este cea care ce nu-ți permite să te întorci la T0 pentru a o lua de la capăt. De vrei altceva, o faci din următorul prim moment disponibil.

Și atunci… cât timp mintea nu face distincția între real și imaginar, mai bine îi ofer eu alternative pe care să le parcurgă, decât să se trezească în fața unei realități nedorite sau a unui timp pe care nu îl poate da înapoi. Ce mă costă – oare câte ore din viața mea?

Nu suntem învățați să procedăm astfel. Dar n-ar fi oare asta o bună metodă astfel încât să ne facem nouă înșine mai puțin rău, să cădem mai rar și doar cu folos, să nu mai rănim inimi, să suferim mai puțin, să avem parte de mai multe bucurii și de mai puține eșecuri? Fără a-i afecta pe alții, căci nu vor fi cu noi în excursia imaginară, nu îi putem supăra sau răni și nici nu avem cum purta vreo vină a ceea s-ar petrece.

Și dacă am înțelege și am învăța cum să facem asta, și într-o singură zi să ne putem imagina luni, poate chiar ani și am putea alege mai benefic? De ce nu? Să învățăm să o facem, să ne imaginăm realist imaginarul, fără romantizarea și filtrarea în roz a variantelor. Cred că astfel am putea alege cu mai multă inimă (care știe ea multe) și mai puțină minte (plină de condiționări și limite)… ceea ce poate fi numai bine.

   sign1

© Iustina Dorobanțu, iunie 2017

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.