iluzii de mătase. Epilog.


Structura micromoleculară a țesăturii de mătase permite deplasarea vibrației de-a lungul circuitelor create de viermii de mătase, cu mult înainte ca firul să prindă forma pe care o știm, înainte ca firele să fie prinse în țesături ample, cu cădere ușoară. Codificând energia gândului în puncte de vibrație, țesătura este scheletul central, funcționând în simbioză cu inima, purtătoarea legii întâi a Universului, iubirea.

Pierzând cunoștințele asupra lumii, oamenii nu fac decât să își împodobească femeile în țesături colorate de mătase. Au uitat de ce prețul acestei țesături este ridicat, doar îl mențin la un nivel de care profită, deși nu îl înțeleg. Așa că aruncă mătasea pe umeri goi. Cei ce se cred mai înțelepți se mulțumesc să o trimită doctorilor sau industriilor sofisticate. Dar habar nu au ce pierd.

O simplă atingere a unei țesături de mătase, de preferință de culoare alb-izabelin, la momentul potrivit și în felul potrivit, petrecând degetele ușor de-a lungul firelor, permite comunicarea între două persoane, dincolo de barierele spațiului sau timpului. O atingere a unei țesături de mătase, de preferință de culoare galben-de-Neapole, petrecând degetele de-a curmezișul firelor, îngăduie călătoriile de-a lungul și de-a latul zilelor, pentru cei ce știu cum să o facă.

Timpul este doar o iluzie proiectată asupra lumii. O iluzie care depinde de un singur fir de mătase. Sau de o întreagă pânză, în mâini dibace.

۝

Drag cititor, nu știu de partea cui ai fost, care dintre ei a avut susținerea ta și către care ai privit dezaprobator. Ce-ți pot spune acum este că niciunul nu a câștigat și niciunul nu a pierdut. Deși, aparent, fiecare dintre ei se poate regăsi într-una dintre aceste ipostaze. Mă retrag fără a lansa judecăți asupra lor, a ta sau a mea.

Sfârșit ~

 

© Iustina Dorobanțu, martie 2018

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.