em


Em își ridică privirea spre cer, jucându-se cu formele de nori. savura din plin liniștea zilei și soarele molcom care îi mângâia fața. își întinsese pătura în mijlocul unui câmp plin de maci roșii și jucăuși. se gândea cât de mult îi surâsese norocul să se nască în timpul său și nu la începuturile vremurilor. vizionase o serie de documentare și chiar participase la câteva sesiuni de explorare senzorială a istoriei, dar tot îi venea greu să empatizeze cu trecutul. construcțiile înalte, dependența de o tehnologie precară, dezechilibrele sociale, toate acestea i se păreau îngrozitoare.

Em privi ecranul translucid al tabei, care începu să prindă culoare și contur pe măsură ce sesiza intensitatea privirii ei asupra suprafeței dure a aparatului. Em conectă taba la infonorul care înconjura planeta. informațiile de care avea nevoie de scurgeau ușor de-a lungul și de-a latul tabei. gândul îi zbură din nou către datele istorice,  către cei care trebuiau să plătească pentru acces la nori de net, către structura eterogenă a fluxului de date. o trezi din visare taba, care anunța un nivel scăzut al puterii. prinse în mână marginea tabei, care se alimentă la contactul cu pielea, depinzând doar de  cele 36° ale sale. mulțumi încă o dată în gând providenței pentru zilele ei.

macii se aplecau sub vântul ușor. ca valurile unei mări se unduiau rânduri-rânduri. Em prinse între degete un punct suspendat deasupra tabei și comandă stingerea. lumina începu să pălească deasupra planetei, iar bleumarinul catifelat să își intre în drepturile de veghe a nopții. Em mai avea să stingă lumina peste câteva zile. până atunci, urma să se bucure de o vacanță binemeritată.

£¥©™\{¦©¥[÷>~©¥¥] ¢®>¦¢ alarma ceasului o ridică pe M. în capul oaselor brusc, mai cutremurător decât în alte dimineți. o altă zi de muncă, de ore lungi la birou, de ambuteiaje în trafic, de facturi de plătit, atâtea obligații și atât de puține bucurii. cu ochii mici se ridică din pat și se îndreptă spre baie. o amintire vagă a unui vis ireal avu șansa de a-i pâlpâi câteva momente în minte, apoi se estompă complet.

<]] ¬¥{~~<¢¥] {] <©™®¢] €{{¢ Em se scutură îngrozită, în timp ce privi în jur, parcă pentru a se convinge unde este. fusese atât de reală experiența, încât se temu pentru câteva clipe. apoi respiră ușurată. remarcă pentru prima dată oglinda mare, cu ramă de lemn modelat, aflată în spatele ușii. se duse în dreptul ei. privi, dar nu își văzu reflexia. ca și cum… nici nu știa cum ar putea completa gândul. poate era mai bine să nu o facă. nu are să fie ea cea care să ridice lumii semne de întrebare periculoase.

4 gânduri despre „em

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.