și dacă? |v.36|


Și dacă fiecare pas pe care l-ai face… ar cânta?

Dacă orice frunză, orice fir de iarbă, orice treaptă ți s-ar regăsi sub tălpi, ar cânta? De fiecare dată când ai înainta, ai auzi un sunet suav, un clinchet, o notă, mai multe.

Cu fiecare pas pe care îl faci, muzica se completează. Cu fiecare pas pe care îl face trecătorul de lângă tine, se mai adaugă câteva note. Totul freamătă și totul cântă. Totul povestește despre armonie.

Ceva nou, de fiecare dată. Căci nu poți relua aceleași drumuri, mereu și mereu, și mai ales nu le poți face la pas sincron cu toți ceilalți. Nu vei auzi aceeași melodie de două ori. Nu vei putea ști în avans ce va fi. Trebuie să exiști, să viețuiești, să te exprimi, să acționezi – doar așa muzica va începe.

O auzi?

Nu știu să cânt note. Dar dacă ar fi să le colorez ca să le pot reprezenta cumva, aș spune că fiecare bucată neterminată, fără început sau sfârșit, își găsește perfect locul în ansamblu. Nicio notă n-a fost făcută să fie perfectă de una singură. Iar haosul aparent devine de înțeles atunci când plonjezi în el.

 

balans

|joacă în Arftlow, aplicație pentru telefoane istețe cu android|

 

© Iustina Dorobanțu, iulie 2017

2 gânduri despre „și dacă? |v.36|

  1. Și chiar asta se întâmplă, fiecare pas al nostru generează o notă, doar că aceste note sunt într-un alt registru, în gama vibrațională, funcție de rezonanța creată cu tot ceea ce ne înconjoară. Și probabil că aura noastră se modifică în funcție de cei cu care, într-un mod sau altul, interacționăm.

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.