și dacă? |v. 33|


Și dacă aș îndrăzni… să vă cer să lăsați în rubrica de comentarii o idee năstrușnică? 

În locul a ceea ce aș fi putut scrie eu astăzi, miercuri, 28 iunie.  Să nu treacă ziua ca o pauză. Prefer continuitatea, iar eu nu mă pot ocupa astăzi.

Ideea poate fi doar o frază sau poate fi amplu dezvoltată.

Ia să vedem, cine acceptă această provocare? 🙂

Mulțumesc & o zi minunată!

6 gânduri despre „și dacă? |v. 33|

  1. Și dacă am avea posibilitatea de a intra în mințile oamenilor doar pentru a afla ce gândesc despre noi, cum ne-am simți?
    Pe de o parte, ar fi ca si cum i-am viola, căci le-am viola intimitatea gândurilor, poate chiar dintre cele mai secrete. Nu cred că ne-am simți bine ca autori ai unui astfel de act „satanic”.
    Pe de altă parte, probabil că fiecare dintre noi ne punem întrebarea: oare ce gândește X despre mine? Drept este, am afla răspunsul unei astfel de întrebări, dar ne-am simți oare mai bine? Fiecare gândește după propriul său tipar, realizat după propriile experiențe și trăiri. Gândul lor ne-ar da o imagine exactă asupa sinelui nostru? Personal nu cred asta, mai degrabă ar fi una dintre iluziile care ne înconjoară, determinate de chiar egoul nostru și care chiar ne influențează prin impactul asupra egoului. Pare un nonsens, dar eu chiar cred că egoul se autoinfluențează în sensurile dorite de el, căci numai așa el se poate „dezvolta” și poate merge mai departe, pe propriul său drum, care nu este același cu drumul sinelui.

    Ai vrut ca astăzi (ieri) să fiu parte dintr-o mulțime, dar iată-mă din nou singur pe un drum nu neapărat ușor, dar sigur unul frumos, atunci când îi înțelegi sensurile și îl urmezi tu însuți. Aș fi comentat de ieri, dar am vrut mai întâi să văd reacția altora la solicitarea făcută de tine. Ieri aș fi comentat despre zborul ca un abur în jurul celor ce încă sunt. Azi… s-a pierdut forma zborului, dar am intrat într-o altă sferă, cea a gândurilor.

    Apreciat de 1 persoană

  2. Super!
    Mi-a plăcut mult ideea! Și îmi vin în cap o mulțime de avantaje posibile…
    În primul rând, cum ar fi să nu vedem intrarea în mințile oamenilor ca o violare a intimității gândurilor, ci ca pe altceva, ceva bun, poate ceva făcut cu sinceritate și deschidere, cu încredere deplină în oameni, încredere primită și încredere acordată.
    Și da… poate acolo am întâlni proiecția lor, care prinde poate mai mult din ei decât din noi, dar am putea afla lucruri care să ne fie de folos, care poate vor durea, dar care poate vor fi și adevărate. Și ne-ar putea schimba în bine.

    Mulțumesc mult pentru acceptarea provocării! Așa creștem cel mai bine – împreună, împărtășind idei.

    Poate și altă dată? Dacă vrei, îți mai las o zi pentru ideea cu zborul ca un abur, zilele astea sau mai târziu în an.

    Apreciază

    • Ideile vin și pleacă după bunul lor plac, fără ca noi să le putem dirija în vreun fel. Cel mult, atunci când vin, le putem ține alături de noi o vreme. Deocamdată, „zborul ca un abur” și-a pierdut consistența, dar poate va reveni, cândva.

      Despre intrarea în mințile altora s-ar putea discuta foarte multe. Poate că ar fi normal să nu ne mai ascundem niciun gând, să le putem expune pe toate către toți cei din jurul nostru. Acesta ar putea fi țelul final al unei conștiințe pe deplin trezite, viețuind printre conștiințe trezite. Dar până acolo mai este cale lungă.
      Ce imagine am vedea în mințile celor din jur? Cel mai probabil o imagine conformă cu modul de gândire al celui de alături, necum una conformă cu sinele nostru. Da, este posibil să vedem unele deficiențe, dar mult mai multe deficiențe imaginate de egoul celui de alături, în fapt simpple neconformități față de modul său de gândire.
      Cred că în cea mai mare măsură este o problemă de ego, nimic altceva.
      Dar, cum spuneam și mai devreme, se pot discuta foarte multe pe această temă.

      Ai dreptate, așa creștem cel mai bine, împreună, împărtășind și dezbătând idei. Consider că sub dezbatere se ascunde progresul, căci iei cunoștință de idei și de demonstrarea lor.

      Apreciat de 1 persoană

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.