TE ZERO


Te-ai întrebat vreodată cum te-ai simți la −273,15 °C, la acel zero absolut? Cum ar fi, ți-ar fi frig? Sau poate nici nu ți-ar păsa… Dar la cum te știu eu pe tine, ți-ar păsa, și încă mult… Cred că ai fi încetat de mult să dârdâi și ai da impresia unei liniști adânci. M-ai păcăli. Da, cu siguranță m-ai păcăli, m-ai lăsa să cred că ți-ai atins pacea interioară. Dar pun pariu că mintea ta încă rotește ca un fuior.

Te-ai gândit vreodată cum ar fi fost să poți privi Big Bang-ul? Stăteai pe canapea, priveai în zare, când deodată… ce să vezi?! Bum, ba-bum, bang-bang, ba-da-bum. Aia a fost tot. O clipă. După care s-a aglomerat. Închizi ochii și rememorezi clipa dintâi. T0.

Te-ai întrebat vreodată cum ar fi fost să te fi născut suflet de copac? Ani buni și lungi te-ai fi bucurat de apusuri, de zori, de ploi, de vietăți, de foșnet, de iarnă, de mult mai mult decât ai fi putut duce ca om. La prima lovitură de topor te-ai fi agitat un pic, apoi ai fi cântat cerului tot ce știi, iar frații tăi ar fi prins în frunzele lor tot ceea ce ai cunoscut tu. Au sorbit cu drag, cu nesaț, cu durere și te-au lăsat să te duci.

Te-ai întrebat vreodată câți înaintea și câți după vor fi gândit ca tine? Câți au spus cuvintele în aceeași ordine, câți ușor diferit? Cum nimic nu e nou, cum totul e mereu pentru întâia dată spus?

Te-ai gândit vreodată cum ar fi să te trezești mâine altundeva, altcândva? În alt pat, de-o formă necunoscută până ieri, dar pe care o recunoști a o știi din totdeauna?

Te-ai gândit cum ar fi să o iei de la capăt, de unul singur, ca o picătură de apă care vrea să ajungă în larg, împotriva valului care o împinge la mal?

Te-ai îndoit vreodată de tot ce ai înțeles până acum? Ce minunat dacă ai te-ai îndoit… pentru că probabil ai lăsat îndoiala să țeasă povești nemaivăzute, nemaiauzite, balsam tămăduitor pentru o minte flămândă. Ai alergat prin labirint după curcubeie. Ai găsit unul, l-ai ajuns și l-ai prins în palme. Dar nu ai spus nimănui. E secretul nostru.

05-nov-2016

 

 

15 gânduri despre „TE ZERO

    • Bun regăsit wordpressian 🙂
      Am făcut ieri seară un tur de forță să văd cine mai e pe acasă, cine a renunțat, cine a închis… și tare fain a fost. Și surprize plăcute, și retrageri… deh, viața e complexă 😉
      Întrebările mele… dacă au pus măcar câteva motorașe în mișcare, și-au atins menirea.

      Apreciat de 1 persoană

  1. Acum doi ani mi-am luat un domeniu, am renunaţat acum vreo câteva luni la el şi m-am întors în locul meu vechi, că ştii cum e, ne întoarcem iar şi iar acolo în locurile care ne atrag cu dragostea, am văzut că ai lăsat urmă, şi mi-am zis să o iau pe urme încoace.
    Şi mie îmi pare rău când văd cum rândurile se răresc, asta despre cei pe care îi ştiam cândva.
    O să te mai cutreier, albastră prinţesă.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.