umbre


umbre pe lângă care trec în fiecare zi. umbre lângă care trăiesc. umbre alături de care mă urc în tren. umbre cu care port conversaţii spre nicăieri.

oameni pentru care viaţa nu are un sens anume, pe ei îi voi numi umbre. oameni care nu au aspiraţii, pe ei îi voi numi umbre. oameni cu non-valori, pe ei îi numesc umbre.

convieţuim şi supravieţuim împreună. ne e greu de ambele părţi. dar mergem mai departe, construim şi evoluăm. noi pentru că ştim de ce, umbrele pentru că le duce valul.

nu pot şi mai ales nu vreau să formulez concluzii. căci cine sunt eu ca să judec?

image

6 gânduri despre „umbre

  1. A republicat asta pe Prinţesa Albastră și a comentat:

    Trec anii, te uiți la ce-a fost și descoperi sensuri noi. Te întrebi cum ar fi fost să fi aflat de pe atunci celelalte înțelesuri. Chiar, cum ar fi fost? Ce-ai fi făcut? Cum ar fi arătat astăzi lumea ta?

    Unde te vezi peste 5 ani?
    Mă văd… și începi și spui ceva. Visuri, visuri, bla, bla. Nu-ți trece prin cap că peste cinci ani îți vei spune că ai fi putut face multe lucruri mai din timp. Doar să fi înțeles mesajul din oglindă. Neimplicarea îi face pe oameni umbre. Neimplicarea în cunoștință de cauză. Neimplicarea în societate, în comunitatea locală, în locurile unde poți acoperi lipsurile prin propria prezență. Neimplicarea din ignoranță nejustificabilă. Și te gândești la minimul acela care ar fi putut acoperi neimplicarea instalată în alții.

    Ultimii cinci ani au fost așa cum au fost; din ei pot veni acum doar învățămintele.
    Dar următorii cinci cer o analiză mai puțin aspră la final. Atunci… au o singură opțiune: să treacă să își facă treaba!

    Țin să-mi mulțumesc pe această cale că mi-am oferit oportunitatea acestui jurnal 🙂 în care descopăr nesperat de multe.

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.